Venemaa föderatsiooninõukogu esimehe ja president Putini lähikondlase Valentina Matvijenko poja Sergei asutatud SMB Invest võiks Pirita jõel asuval Lagedi saarel oma kinnistul tänavu suvel kopa maasse lüüa, kui poleks lahkhelisid naabritega.

Nimelt pääseb jõesaarele läbi Lagedi mõisa õue ja üle lagunenud silla — need mõlemad kuuluvad Paldiski põhjasadama omaniku Aleksei Tšuletsi abikaasale Ljudmilale ja tütrele Mariale, kes tunnevad, et naabrid ei maksa neile krundist läbipääsu eest piisavalt.

„Nad tahavad ilma mõistliku rahalise kompensatsioonita vedada läbi minu maa nii elektri-, vee- kui ka kanalisatsioonitrassid. Ma ei soovi nende arendustegevust takistada ja olen valmis läbi rääkima, kuid nemad ainult nõuavad. Maksan kopsakat maamaksu ja ei saa oma maad lihtsalt niisama ära anda,” rääkis Ljudmila Tšulets, kuid ei soovinud täpsustada, kui suurt kompensatsiooni ta saada tahab.

Vaja kokkulepet

Jõelähtme vald on valmis kinnistule kümmekonna eramu rajamist lubava detailplaneeringu kinnitama, kui naabritega kokkuleppele jõutakse. „Planeering on kõike asjaolusid arvestav ning ligipääsu tagamine läbi naabrite maade kuulub sinna sisse,” rääkis valla maanõunik Ülo Laanemets.