Swedbank Life Insurance juhatuse liikme Mihkel Mandre sõnul mõistavad inimesed järjest enam elu kindlustamise vajalikkust.

„Viimasel viiel aastal kogu maailmas valitsev ebakindlus väga selgelt üle kantav ka igasuguste kindlustustoodete turule ning eelistatakse rohkem turvalisust pakkuvaid lahendusi - näiteks elu- ja laenukindlustuslepingute sõlmimine kasvas möödunud aastal umbes 45%,“ märkis Mandre.

Järjest enam on näha Mandre sõnul klientide teadlikkuse kasvu ning soovi pakkuda kaitset oma perele ja lähedastele.

"Oma rahalise kindlustatuse hindamisel soovitame lähtuda sellest, et säästud või muud vabalt kasutatavad rahalised vahendid ning elukindlustussumma kataks ära nii laenukohustused kui ka vähemalt oma ühe aasta palga,” selgitas Mandre.

Inimeste turvakapitali puudujääk on endiselt väga suur - Eestis umbes kuus miljardit eurot. Turvakapitali puudujäägi näitajad on Balti riikides sarnased, siiski on see Eestis mõnevõrra suurem: Eestis on vastav puudujäägi summa ligikaudu 8500 eurot elaniku kohta, Lätis 7600 eurot ja Leedus 4900 eurot.

"Samas peab arvestama sellega, et Eesti kõrgem turvakapitali puudujääk tuleneb ka mõnevõrra kõrgemast sissetulekust ja laenukohustuste mahust. Viimaste aastate trend on Eestis aga positiivne ning turvakapitali puudujääk väheneb tulenevalt hoiuste mahu suurenemistest, laenukohustuste mõningasest langusest ja elukindlustuskaitse kasvamisest,“ lisas Mandre.