Kaubad olid möödunud aasta märtsiga võrreldes 2,4 protsenti ja teenused 5,5 protsenti kallimad. Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta märtsiga võrreldes tõusnud 1,9 protsenti ja mittereguleeritavad hinnad neli protsenti, teatas statistikaamet.

Mullu märtsiga võrreldes mõjutasid tarbijahinnaindeksit enim eluasemekulutused, mis andsid kogutõusust poole. Sellest omakorda kaks kolmandikku andis aastataguse ajaga võrreldes 30 protsenti kallinenud elekter.

Toit andis kogutõusust üle kolmandiku, millest omakorda 30 protsenti jäi aastaga 7,4 protsenti kallinenud lihatoodete arvele. Toidu hinnatõusust 40 protsenti andsid vastavalt 16 protsenti kallinenud köögivili ja 12 protsenti kallinenud puuvili.

Mootorikütus oli 2013. aasta märtsis 3,6 protsenti odavam kui aasta varem. Mullu sama ajaga võrreldes on toidukaupadest enim ehk 50 protsenti kallinenud kartul ning kaheksa protsenti odavnenud suhkur.

Tänavu veebruariga võrreldes olid märtsis tarbijahinnaindeksi suurimateks mõjutajateks lennukipiletite 35-protsendiline kallinemine ning alkohoolsete jookide 1,5-protsendiline ja tubakatoodete 4,8-protsendiline hinnatõus, millest viimase põhjustas uute aktsiisimaksumärkidega tubakatoodete laialdane müügiletulek.

Toidukaupadest kallinesid kuuga enim paprika, mille hinnatõus oli 40 protsenti, ja tomat, mille hinnatõus oli 38 protsenti. Viinamarjad odavnesid kuuga 11 protsenti.