Uue veebilehe põhieesmärgiks on anda kindlustusvõtjatele teavet kindlustusmaakleri kui kindlustusvõtja nõustaja ja esindaja kohta kindlustussuhtes. Selgitusi kindlustusmaakleri rolli ja kindlustusvõtjate heaks tehtava kohta leiab lehelt nii tavakodanik kui ka ettevõtte esindaja, teatas liit.

EKML veebileht sisaldab infot kindlustust käsitlevate seaduste ja juhendite, värske statistika ja kindlustusturu seisu kohta. Lisandumas on
„Kindlustusmaakleri küsimuste/vastuste“ rubriik ja täiendatakse kogu lehe sisu.

EKMLi juhatuse esimehe Igor Fedotovi sõnul on oluline teada saada, millist infot kindlustusteenuse ja kindlustusmaakleri tegevuse kohta kindlustusvõtjad vajavad.

„EKML avalehel on koht, kuhu saab kindlustusvõtja, kes soovib kindlustuse või kindlustusmaakleri kohta selgitust, sisestada kerge vaevaga oma mure. Meie spetsialistid vastavad tasuta kindlustusvõtjate küsimustele, mis kuuluvad kindlustusmaaklerite valdkonda ,“ lisas Fedotov. Ta rõhutas, et kindlustusvõtja ehk kliendi jaoks on tähtis, et loodud veebileht ei kuulu ühelegi kindlustusseltsile ning selle kaudu antav infot on kindlustusseltsist sõltumatu, kuid professionaalne.

Kindlustusmaaklerlusega on Eestis tegeletud 20 aastat. Täna sõlmitakse umbes 50% kõigist kindlustuslepingutest kindlustusmaaklerite vahendusel ning vahendatavate lepingute kindlustuspreemiate maht on üle 100 000 000 euro. Eestis tegutseb hetkel 42 siin loodud kindlustusmaaklerettevõtet ja välismaa maaklerfirma filiaali.