Euroala rahandusministrite koosolekul viimistletakse Küprose kohandumisprogrammi üksikasju ja räägitakse Kreeka, Portugali ja Iirimaa arengutest. Jätkub arutelu pankade otserekapitaliseerimise võimaldamiseks Euroopa stabiilsusmehhanismist, teatas rahandusministeerium.

Ecofinil tutvustatakse Euroopa Komisjoni rohelist raamatut Euroopa majanduse pikaajalisest rahastamisest. Uurimus keskendub rahastamisallikate ja investeeringuvõimaluste mitmekesistamisele ja on kättesaadav siin.

ELi eesistuja Iirimaa annab ülevaate edasiminekust pangandusliidu ja teiste finantssektori eelnõudega. Iiri eesistumisajal on neist peamiselt arutluse all olnud pankade kapitalinõuete regulatsioonid ning ELi kriisihalduspõhimõtete ühtlustamine.

Pankade kapitalinõuete õigusaktid on vastu võetud ja jõustuvad jaanuaris 2014. Pangandusliidu esimese samba ehk ühtse järelevalve moodustamises jõudsid liikmesriigid kokkuleppele eelmise aasta lõpus. Järgmiseks esitab Euroopa Komisjon juunis 2013 ühtse kriisihaldusraamistiku eelnõu.

Ministrid teevad ettevalmistusi veel Rahvusvahelise Valuutafondi ja Maailmapanga kevadkoosolekuks ning kinnitavad seisukohad 20 suurima tööstusriigi (G20) kohtumiseks.