Nii STV-l kui Starmanil on selg vastu seina. Nemad tegutsevad fikseeritud võrkude turul, kus juhtmeid pidi tuuakse inimestele koju televisiooni, internetti ja telefoni. Nende turg enam ei kasva, küll kasvab aga mobiiliturg ja eriti üle mobiilivõrkude interneti pakkumine.

Kolme suure mobiilifirma EMT, Tele2 ja Elisaga seotud kontsernid võtavad neilt järjest turuosa üle ja nende ainsaks võimaluseks pikas plaanis püsima jääda on ka ise üle võrgu mobiilsidet ja internetti pakkuma hakata.
Investeerimisfirma Bancroft Private Equity tütarfirma Xalto teatas juba eelmisel aastal, et nende viieaastane investeerimisperiood Starmanis on läbi, mistõttu otsitakse osaluse ostjaid. Toimus mitmeetapiline oksjon, osalesid paljud siinkandis tegutsevad telekomiettevõtted, ent hinna osas kokkuleppele ei saadud.

Delfi andmetel võidakse juba ülehomme sõlmida leping, mille kohaselt ostab STV Starmani ära 37 miljoni euro eest. Samas on ka võimalik tehingu edasilükkamine, sest üks müüjatest pole tehingu tingimustega rahul. Tehingut rahastab USA hiiglaslik investeerimisfirma Carlyle Group. Mobiiliteenuse pakkumiseks vajaliku sagedusloa saamiseks on kavas osta ka Bravocomi kaubamärgi all mobiiliteenust pakkunud ProGroup Holding OÜ.

Starmani juht ja firmast 20 protsendi omanik Peeter Kern teatas, et Starmani võimalikku aktsiamüüki ei saa ta kommenteerida. „Eks kui on midagi teatada, siis kindlasti teatame, lähinädalatel küll ei paista,“ lisas Kern. „Mobiiliteenuste turg tundub üsna hõivatuna, mingit konkreetset plaani sinna siseneda meil pole,“ lisas Kern.

Loe pikemalt homsest Eesti Päevalehest.