Laienemisele annab hoogu Pro Kapitali kontserni plaan ehitada Peterburi, Tartu, Järvevana ja Suur-Sõjamäe teede ristumiskohta kaubandus- ja meelelahutuskeskus, milleni on kavas muuhulgas vedada ka nr 4 trammiliin.

Ülemiste Keskuse direktor Guido Pärnits ütles Delfile, et uue keskuse puhul on praegu siiski juttu vaid plaanidest. Tema sõnul ei ole veel ju teada, kas, millises vormis ning millal keskus üldse tuleb.

Ülemiste keskus läheb Pärnitsa sõnul oma laiendusprojektiga igal juhul edasi ja võtab asja väga pragmaatilisest vaatevinklist. "Ehk siis alustame oma laienduse ehitamist 2013. aasta suvel eesmärgiga n.ö. uuenenud Ülemiste avada oktoobris 2014. Sellesse ajavahemikku mahub ka kogu olemasoleva keskuse renoveerimine, sest mis seal salata, konkurentide (sealhulgas Pro Kapitali) projektide disainipool on tõstnud taseme väga kõrgele," rääkis ta.

Pärnits juhtis tähelepanu, et Pro Kapitali krundile tuleva trammiliini lõpp-peatus on suhteliselt lähedal ka Ülemiste keskusele - raudtee alt läbi ja ollaksegi Ülemistel. Ta ütles, et keskus toetab kindlasti Ülemiste Cityt trammitee pikenduse projekteerimisel lennujaamani, mis projekti realiseerumisel tähendaks, et tramm jõuab Ülemiste keskusele veelgi lähemale.

Pro Kapitali kontserni kuuluv AS Tallinna Moekombinaat teatas täna, et grupi rajatava uue Peterburi tee 2 kaubanduskeskuse neljanda korruse 12 000 ruutmeetri suurusest meelelahutuskompleksist on kokkulepetega kaetud 11 400 ruutmeetrit, sealhulgas on sõlmitud koostöölepe Eesti turule siseneva uue kinoettevõttega.

Kaubanduskeskuse neljandale korrusele tuleb seitsme saaliga kino, meelelahutus- ning vabaajakeskus ning mitmed restoranid.

Peterburi, Tartu, Järvevana ja Suur-Sõjamäe teede ristumiskohta rajatava kaubanduskeskuse üldpind on 130 400 ruutmeetrit. Keskuse ankurrentnik on Selver, mis hakkab paiknema ligi 6000 ruutmeetril. Kokku tuleb rajatavasse keskusse 55 000 ruutmeetrit üüritavat pinda.

Kaubanduskeskuse ehitamiseks on väljastatud ehitusluba ja käib aktiivne ettevalmistav tegevus keskuse enda ehitustöödega alustamiseks. Alustatud on kaubanduskeskuse juurdepääsuteede, sealhulgas keskuseni viiva tunneli ehitustöödega.