Sooba sõnul on Eesti piimatööstused on usaldusväärsed ja tarbijal pole põhjust muretsemiseks.

„Piimatööstused kontrollivad joogipiimale lisatava D-vitamiini kogust ja tõendavad lõpptoote vastavust laboratooriumis tehtud analüüsidega,“ selgitas Sooba.

Sooba sõnul võib tarbija tänu rangetele kontrollidele usaldada, mida tootja talle müüb.

Vähendatud laktoosisisaldusega piimatooted on aga Sooba sõnul üle kolmekümne aasta vanune toode.

„Vähendatud laktoosisisaldusega piimatooted tulid turule 1980. aastatel Põhja Ameerikas. Eesti piimatööstustes ei ole sellise tehnoloogia rakendamisel tegemist viimaste aastate uuendusega, vaid sellised tooted on Eesti turul olnud ka varem. Laktoosivabade piimatoodete valmistamise tehnoloogia ei põhine rikastamisel vaid hoopis laktoosi ehk piimasuhkru lõhustamisel spetsiaalse tehnoloogilise meetodi abil,“ selgitas Sooba.

Sooba lisas, et selline töötlus võimaldab näiteks joogipiima tarbida ka inimestel, kellel esineb laktoositalumatus.