Esimene samm sellise otsuse tegemisel on majapidamisele sobiva tehnilise lahenduse ning selle maksumuse selgitamine. Lahenduste pakkujaid ja nende veebilehti on parasjagu, kuid tänases päevas vajab päikesepaneelide huviline ikkagi parasjagu tehnilist taiplikkust, et pakutavas informatsioonis orienteeruda. Valida saab elektrienergia ja/või soojusenergiat tootvate paneelide vahel, odavamate ja kallimate lahenduste vahel, salvestusseadmete jm. lisaseadmete vahel. Kuidas hooldata ja hoida töös paneele talvisel ajal, kas katusekalle- ja nurk sobivad jm. detailid vajavad läbimõtlemist.

Päikesepaneelide tasuvusaeg jääb tänases päevas ilma toetusteta kümne aasta kanti ehk endale tuleb aru anda, et tegemist ei ole pensionisambaga, vaid pigem rohelise ja säästliku mõtteviisiga, aga siiski ka võimalusega oma jooksvaid elektriarveid mõnevõrra vähendada.

Väikesemahuliste paneelide paigaldamisel erilubasid ei ole vaja, kuid kui on näha, et kogu toodetavat elektrienergiat ise ära ei tarbita, siis on vajalikk võrguettevõtjaga kokku leppida, et mõõtepunkti paigaldatakse kahesuunaline elektrienergia arvesti, mis võimaldab elektrenergiat võrku tagasi suunata.

Mikrotootmist saab seadistada, et primaarsena tarbitakse ära enda poolt toodetud elektrienergia ning lisavajadus võetakse võrgust juurde, aga võimalik on võrku suunata kogu toodetud elektrienergia. Eeldusel, et salvestusseadmete paigaldamine ennast ära ei tasu, on mõistlik oma mikrotootmine ikkagi suhtlema panna võrguga. Samas, kui toodetud elektrienergia tarbitakse ise ära, siis hoitakse lisaks vähemostetud elektrienergiale kokku ka võrgutasude, aktsiiside ja taastuvenergia tasu arvelt.

Kui tekib toodetud elektrienergia ülejääk, siis analoogselt nagu sõlmitakse leping elektrimüüjaga elektrienergia ostmiseks, saab sõlmida elektrimüüjaga ka lepingu elektrienergia müümiseks. Tänases päevas ostetakse, müüakse ja arveldatakse elektrienergia eest elektrimüüjaga avatud elektrituru tingimustele vastavalt.

Kuna eramajal kipub elektrienergia ülejääk tekkima reeglina keskpäeval ja suvisel ajal, kui majapidamine ise elektrienergiat eriti ei tarbi, siis mõistik on müümisel kasutada börsihinda, sest päikesepaneelid toodavad elektrienergiat elektrihinna tiputundide ajal, kui elektrienergia börsihind on kõige kõrgem. Elektrimüügi AS sõlmib soodsatel tingimustel lepinguid nii elektrienergia müümiseks, aga ka ostmiseks.