Investorite hulka kuuluvad Arengufondiga seotud riskikapitalifond Smartcap ning välismaised Conor Venture Partners, The Entrepreneurs Fund ning Fostergate Holdings Ltd, kirjutas BNS.

Fits.me virtuaalset proovikabiini arendatakse ning turustatakse tarkvara kui teenus (SaaS) mudeli baasil. Teenus on mõeldud internetis tegutsevatele rõivakauplustele, et vähendada riiete tagastamiste arvu, läbi mille kasvatatakse veebipoe netokasumit.

Uued investeeringud suunatakse lisaks tavapärasele tootearendusele jõulisema müügi- ning turundusstrateegia elluviimiseks, ütles Fits.me juht Heikki Haldre pressiteates Plaan hõlmab laienemist Saksamaale, Prantsusmaale ning teistesse Euroopa Liidu liikmesriikidesse, samuti on kavas minna Ameerika Ühendriikide turule.

"Kuigi üha enam müüki on kolinud internetti, on siiski sektoreid, mille tõeline online-õitseng on alles ees," kommenteeris investeerimisfondi Conor Venture Partners partner Manu Mäkelä. "Rõivamüük on eelmainitud sektorite esirinnas, kuna riiete ostmine on võrdlemisi subjektiivne protsess."

Fits.me on Mäkelä sõnul välja töötanud lahenduse, mis töötab, näitab suurepäraseid tulemusi, on rõivamüüjatele lihtne integreerida ning mille kasutamiseks on lepingu sõlminud paljud maailmakuulsad brändid. "Investori jaoks on need märgid tohutust kasvupotensiaalist," ütles Mäkelä.

Hiljuti on Fits.me allkirjastanud lepingud Adidase, Hugo Bossi, L.K.Bennetti, Nicole Farhi, Superdry ja Mexxiga.

Fits.me robotmannekeeni arendajad on Tartu ülikooli tehnoloogiainstituudi polümeersete materjalide tehnoloogia professor Alvo Aabloo ja Tallinna tehnikaülikooli biorobootika keskuse professor Maarja Kruusmaa.

"Mul on siiralt hea meel, et koostöös meie ülikooli tehnoloogiainstituudiga valminud tehnoloogia on nii suure tuule tiibadesse saanud," ütles Tartu ülikooli arendusprorektor Erik Puura pressiteates. "Koostöö Fits.me-ga on suurepärane näide, et Tartu ülikool tegeleb praktiliste lahenduste loomisega ettevõtete huvides, ning nendest lahendustest on huvitatud globaalsed ettevõtted, keda meist igaüks tunneb. Ja selliseid kordaminekuid tekib kogu Eestis järjest enam."

Varem, mais 2009 ning augustis 2010, kogus Fits.me investeeringuid kogusummas 2,5 miljonit eurot. Ettevõttesse on investeerinud ka Webmedia, Aavik ja Partnerid Advokaadibüroo OÜ, Bread and Butter OÜ, Krastendo OÜ ja Kamm Ettevõtmiste OÜ.