Tootjahinnaindeksit mõjutas märtsis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning toiduainete tootmises, samuti hindade langus mäetööstuses ja metalltoodete tootmises, teatas statistikaamet.

Läinud aasta märtsiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektri- ja soojusenergia ning toiduainete tootmises, samuti hinnalangus naftatoodete ning elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli selle aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,2% ja langesid võrreldes läinud aasta märtsiga 0,6%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid märtsis keskmisest enam elektrienergia, turbatoodete, rõiva-, nahkesemete ja toiduainete hinnad ning langesid naftasaaduste ja tekstiiltoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli käesoleva aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,6% ja langesid läinud mullu aasta märtsiga protsendi.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid märtsis keskmisest enam elektrienergia, põllumajandussaaduste ja jookide hinnad, samas langesid keskmisest enam kummi- ja plasttoodete ning puittoodete hinnad.