Dividendid makstakse välja tänavu mais, teatas ettevõte börsile.

Ühtlasi pikendas üldkoosolek praeguse nõukogu koosseisu volitusi aastaks ajaks, vahendas BNS.

Trigon Agri nõukogusse kuuluvad esimees Joakim Helenius, kes on ühtlasi Trigon Capitali nõukogu esimees, Trigon Capitali nõukogu liige Pertti Laine ning lisaks neile sõltumatud liikmed Ernst Nyberg, kes on varem olnud Soome suursaadik Venemaal ja Saksamaal, Eesti ettevõtja Raivo Vare ja Briti päritolu arenevate turgude asjatundja David Mathew.

Nõukogu esimees üldkoosoleku otsusel tänavu tasu ei saa ja ülejäänud nõukogu liikmed saavad 10 000 eurot tasu igaüks.

Trigon Agri kavatseb tänavu pilootprojekti Rostovi oblastis omandatud põllumaa niisutamiseks ja ettevõte on taotlenud selleks vee kasutusluba, teatas Trigon Agri juhtkond aktsionäride küsimustele vastates.

Ettevõtte strateegia on juhtkonna sõnul keskenduda teravilja kasvatamisele. Kaalutakse piimatootmise eraldamist ettevõttest, nagu varem teatatud. Sellest laekuvat tulu võiks kasutada peamiselt laenude tagasimaksmiseks.

Trigon Agri eelmise aasta puhaskasum kasvas 1,69 miljoni euroni võrreldes aasta varasema 1,2 miljoni eurose puhaskasumiga. Trigon Agri käive ulatus mullu 73 miljoni euroni, mis on ligi kahe miljoni euro võrra enam kui 2011. aastal. Kasumi kavandatud paranemise tegi ettevõtte teatel võimatuks mullu suvel Venemaa ja Ukraina lõunaosa tabanud põud.

Kauplemise eesmärgil ostetud varade väärtus oli möödunud aasta lõpul 14,2 miljonit eurot. Ettevõtte kulumieelne tegevuskasum (EBITDA) oli mullu 19,5 miljonit eurot võrreldes 2011. aasta 14,1 miljoni euroga. Trigon Agri varade maht oli detsembri lõpus 210,1 miljonit eurot. Aasta varem oli sama näitaja 194,4 miljonit eurot. Ettevõtte tegevuskulud ulatusid mullu 55,4 miljoni euroni, 2011. aastal olid firma kulud 50,7 miljonit eurot.

Mullu neljandas kvartalis omandas Trigon Agri 71 000 hektari suuruse maatüki Venemaal Rostovi oblastis. Uue maatüki vastu vahetati välja tootmismaad Samaras ja Stavropolis. Ettevõttel oli detsembri lõpu seisuga kokku 169 811 hektarit põllumaad, mis aastaga vähenes 7080 hektari võrra. Stockholmi börsil noteeritud Trigon Agri andis detsembri lõpu seisuga tööd 1252 inimesele. Aasta varem oli töötajate arv ettevõttes 1501.