Panga tegevustulem enne allahindlusi oli 9 miljonit eurot, aasta varem 9,1 miljonit eurot.

"Pank suutis hoida tegevustulud ja -kulud samal tasemel kui eelmise aasta samal perioodil. Tänu sellele säilitati tegevuskasum enne laenude allahindlusi 9 miljoni euro tasemel," ütles panga tegevjuht Aivar Rehe.

"Panga puhaskasumit mõjutas positiivselt laenude üldpro-visjonide suuremahuline tagasikirjutamine 2012. aastal. 2013. aasta esimeses kvartalis üldprovisjone tagasi ei kirjutatud, mistõttu kujunes puhaskasumiks 13,4 miljonit eurot."

Esimese kvartali tegevustulu oli 15,8 miljonit eurot (aasta varem 15,7 miljonit eurot) ning tegevuskulu 6,8 miljonit eurot (aasta varem 6,6 miljonit eurot).

Laenuportfelli kogumaht on vähenenud, kuid alanemise tempo on aeglustunud. Laenude ja liisingute kogumaht oli esimese kvartali lõpus 1,14 miljardit eurot (aasta varem 1,31 miljardit eurot).

Hoiustamisturul on Danske Bank tugeval positsioonil. Hoiuste maht kasvas umbes kümnendiku, jõudes 1,72 miljardi euro tasemele (aasta varem 1,58 miljardit eurot).

Laenude allahindluste reservi suhe laenuportfelli ulatus Danske Bankis esimese kvartali lõpu seisuga tasemeni 5,5 protsenti (aasta varem 7,5%), mis on panga andmetel konservatiivseim Eesti suurpankade seas.