Osalust suurendasid ka Starmani asutajate Peeter Kerni ja Indrek Kuivalliku firmad, teatas ettevõte.

Lepingu järgi on ASi Starman firmaväärtus 107 miljonit eurot.

East Capital Explorer ostis 51 protsenti Starmani aktsiatest. Peeter Kernile kuuluv OÜ Com Holding suurendas oma osalust 20,9 protsendilt 34,3 protsendile. Indrek Kuivalliku ettevõte OÜ Polaris Invest kasvatas Starmani aktsiate hulka 11,3 protsendilt 14,7 protsendile.

Ostutehingut rahastas 55 protsendi ulatuses SEBi ja Swedbanki moodustatud laenukonsortsium.

Aktsiad osteti seni ettevõttes enamusaktsiaid omanud investeerimisfirmalt Xalto CDO II B.V., kes soovis investeeringust kasumlikult väljuda.

Peeter Kern jätkab Starmani juhatuse esimehena ning Indrek Kuivallik Starmani nõukogu liikmena.

Starmani asutaja ning juhatuse esimehe Peeter Kerni sõnul on tal hea meel, et selline rahvusvaheline investeerimisfirma nagu East Capital Explorer ettevõttesse investeerib ning Starmanis jätkuvaid kasvuvõimalusi näeb.

“Vaieldamatult on Starman tänaseks tehnoloogiliselt kõige arenenum telekommunikatsiooniettevõte, kes suudab kõikjal oma võrgus üle Eesti pakkuda 150-megabitist internetiühendust,” ütles Kern.

“Hiljuti turuletoodud STARbox võimaldab kogu meie kaabelvõrgus pakkuda Eesti parimate võimalustega kordustelevisiooni ja salvestusteenust ning suurepärase filmivalikuga videolaenutust.”

Tehing peab enne jõustumist saama konkurentsiameti nõusoleku. Tehing loodetakse lõpule viia teises kvartalis.

Delfi on varem kirjutanud, et Starmani ostust oli huvitatud ka kaabellevifirma STV, et inglise rahastajate abil luua neljas mobiilivõrk Eestis.