"Pole selge, kas uus tuumajaam oleks kasumlik," vahendab BNS kolmapäeval Vilniuses peetud energiafoorumil osalenud Tropi sõnu.

"Ma pean ütlema, et Eesti Energia nõustub peaminister Algirdas Butkevičiuse arvamusega, et see projekt pole praegu majanduslikult tasuv," selgitas Tropp.

Leedu valitsus pidi kolmapäeval langetama lõpliku otsuse tegevusplaani kohta, kuidas Visaginase tuumajaama edasi arendada. Kinnitamata andmetel kavatses valitsus anda energeetikaminister Jaroslav Neverovicile 1. juulini aega, et viia läbi kõnelused piirkonnapartnerite Eesti ja Lätiga.

Leedu valitsus tegi kolmapäeval energeetikaminister Jaroslav Neverovicile ülesandeks viia 1. juuliks läbi konsultatsioonid Visaginase tuumajaama partnerriikide Eesti ja Lätiga ning Jaapani firmaga Hitachi, et leida projekti elluviimiseks kõigile pooltele sobivad tingimused.

Kui saavutatakse kokkulepe projekti jätkamise kohta uutel tingimustel, siis tahetakse uue ühisfirma loomise otsuseni jõuda 1. oktoobriks. Butkevičius peaks arutama Visaginase projekti koos teiste Balti peaministritega 30. mail Riias.

Eesti peaminister Andrus Ansip on öelnud, et Visaginase tuumaelektrijaama projektiga edasiminekuks peaksid leedulased jõudma selgusele, kas nad tuumajaama tahavad või mitte, Leedu rahva varasemat seisukohta saaks tema sõnul muuta vaid uus referendum.