USS Security omandatava Alfastari valveteenuste turuosa oli viis protsenti, Grifsil neli protsenti, P. Dussman Eestil kaks protsenti, Caesari Turvateenistusel üks protsent ja muudel ettevõtetel kokku neli protsenti, vahendas BNS Eesti turvaturu ülevaadet.

Eesti turvaturu kogumaht mullu oli ligikaudu 127,3 miljonit eurot, millest 54,6 miljonit moodustas valveteenuste kogumaht ning 43,7 miljonit eurot turvatehnika müük, paigaldus ja hooldus. Võrreldes 2011. aastaga kasvas kogu turvateenuste maht 8,7 protsenti, mis on selge signaal tarbijate kasvavast vajadusest turvateenuste järgi, teatas turvaettevõtete liit.

Kuigi 2012. aastal toimusid mitmed suured riigihanked turvateenuste tarbimise pikendamiseks, mis tõid kaasa tugeva hinnasurve ja kus võis eeldada valveteenuste segmendis negatiivseid muutusi, on valveteenuste turg kasvanud 3,5 protsenti ja mehitatud valve turg üle viie protsendi.

Kogu turvavaldkonna käibest võttis mullu G4S 43 protsenti, järgnesid USS Security 9,1 protsendi ja Securitas 6,4 protsendiga. Hansabi käibeosa oli 4,6 protsenti ja Alfastaril kolm protsenti.

Turvatehnika müügi, paigalduse ja hoolduse käibest sai G4S 25,5 protsenti, käibelt teine oli GSMValve 6,1 protsendiga ja kolmas Eltron 4,1 protsendiga.

Turvatöötajate koguarv suurenes aastaga 1000 võrra, mis liidu hinnangul toob kaasa ettevõtete konkureerimise kvaliteetsele tööjõule ja jätkuva surve palgatõusule. Turvavaldkonnas tegutsevad ettevõtted annavad tööd 5894 inimesele, neist 4580 täidavad turvatöötaja ülesandeid ja 347 on hõivatud tehnika paigaldusega.

Turvatöötajate keskmine palk kasvas uuringu kohaselt mullu 3,9 protsenti ning tehnika paigaldusega tegelevate töötajate palk 5,2 protsenti.

Turu-uuringus osales 26 turvavaldkonnas teenuseid ja tooteid müüvat ettevõtet, kelle teenusemahud moodustasid hinnanguliselt 87 protsenti turukäibest.

Küsitluse peamine eesmärk on üldiste trendide väljatoomine ning ettevõtete positsiooni kaardistamine turul.

Andmete esitamine on alati olnud vabatahtlik ja kuigi küsitluse andmed kajastavad suuremate turul osalejate majandusandmeid, ei kata see siiski kõiki turvavaldkonnas tegutsevaid ettevõtteid.