Pärnu Vallikääru miljöökeskkonnas asuvasesse ajaloolisse hoonesse on planeeritud 24 ühe- kuni neljatoalist korterit ning 9 äripinda. 2014. aasta jaanuaris valmiva hoone ehitajaks on AS Eston Ehitus. Saksa seltsi kvartali korterite hinnad algavad 1600 €/m² kohta, äripindade hinnad on alates 1100 €/m², lisaks saavad ostjad oma käsutusse nii suured panipaigad kui ka hooviparkla.

"Arendustegevuse taaselustumine Pärnus järgib turutrende, kuigi eduka müügi vältimatuks eelduseks on täna hinna ja asukoha kõrval ka kinnisvarakauba enda läbimõeldus, mis nõuab arendajatelt rohkem kreatiivsust," kommenteeris DTZ Kinnisvaraekspert Pärnu maaklerteenuse juht Janno Peterson.

Saksa seltsi kvartali ajalugu on dateeritud juba aastast 1630, tipnedes sinna Liivimaa Saksa Seltsi poolt neogooti stiilis koolimaja ehitamisega 20. sajandi algul.

Õhtu põik 3 ajaloolise hoone rekonstrueerimise ja uute hoonemahtude sulandamise tulemusel valmiv elu- ja ärihoone pakub seega nii osasaamist üle 100-aastasest arhitektuurist kui ka modernseid lahendusi alates soojustagatusega ventilatsioonist kuni uute Vallikääru vaadetega rõdudeni.