Miku ülesandeks on koostada sõltumatu ekspertarvamus gaasituru arengupotentsiaalist Balti ja Soome regioonis ning välja selgitada parim regionaalse LNG terminali asukoht Soome ja Eesti terminaliarenduste võrdluses.

Miku töövõtuleping kehtib 31. maini. Majandusministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda ütles, et Mikk saab lepingulise töö eest 1500 brutoeurot ehk 1167,84 eurot.

Harri Mikk esitas mullu 20. detsembril Eesti Energia nõukogule sooviavalduse ametist tagasi astumiseks. Ettevõtte teatel pole Miku lahkumine seotud sellega, et Eesti Energia õlitehase käivitamine on läinud üle kivide ja kändude.

"Lahkumine on pikalt kaalutud otsus. Enefit280 õlitehase käivitamisega sai Eesti Energias minu jaoks oluline etapp läbi ning õige hetk on anda võimalus ka teistele," ütles Harri Mikk.

Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo sõnas toona, et Harri Miku pikaajaline töö Eesti Energia kütuste valdkonna eestvedajana on tänuväärne.

"Uue tehase esimene õli on märk sellest, et Eesti Energia on vedelkütuste äris astumas uude ajastusse," tunnustas Käo valdkonna arenguid.

Harri Mikk töötas Eesti Energias 11 aastat, alates 2006. aastast juhatuse liikme ja kütuste valdkonna juhina. Sellesse perioodi jääb nii koduse põlevkiviõli tööstuse laiendus ja esimese uue põlvkonna Enefit280 õlitehase ehitus kui ka rahvusvaheliste põlevkiviprojektide ettevalmistamine ning käivitamine Jordaanias ja Ameerika ühendriikides, Utah`s.