Uus Maa Kinnisvarabüroo kesk- ja vanalinna piirkonna konsultant Annika Leet ütles Delfile, et eestlased üürivad tema hinnangul väga palju välismaal kortereid ja maju, sõltuvalt vajadusest ja välisriigis viibimise pikkusest.

Väikesed eestlaste kogukonnad on nii Lõuna-Hispaanias ja Itaalia erinevates piirkondades.

Sageli üüritakse teise eestlase käest, kes ise ei suuda ostetud kinnisvara tarbida piisavalt ja seetõttu üüritakse pind välja kaasmaalasele, kes tasub üüri ja tarbitava elektri, vee, gaasi eest.

"Suuremal seltskonnal on kindlasti otstarbekam, odavam ja mugavam üürida maja kui peatuda hotellitubades," rääkis Leet.

"Majade üürid on erinevad ja sõltuvad väga palju hooajalisusest, kuid keskmiselt on summad alates 650 eurost nädal, millele võib lisanduda eraldi tasu elektri, gaasi, koristuse eest."

Korter alates 350 nädal

Korterite üürid algavad Leedi sõnul 350 eurost nädal. Näiteks Lõuna-Hispaania kinnisvaralehed on täis kuulutusi, kus 2-toalise korteri üür kuuks ajaks algab 400 eurost kuu. "Nii et kindlasti peab otsima ja kodutööd tegema, soodsate pakkumiste võimalused on suured," sõnas ta.

Pakutavad elamispinnad on väga erinevad - väga lihtsatest korteritest luksuselamisteni välja. Majade üürid võivad Leedi sõnul ulatuda 5000-6000 euroni ja korteritel vastavalt 2000-3000 euroni nädala eest välja.

Koristusteenus ja elekter ei pruugi seejuures alati hinna sees olla.

Tavaliselt on väljaüüritavad korterid või majad hea asukohaga, kerge ligipääsuga mereni ja toidupoeni.

Villat on mõtet üürida pikemaks ajaks

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul on Hispaanias mõttekas maja üürida pikemaks ajaks.

"Tavaliselt on inimeste puhkusereisid kas ühe- või kahe nädala pikkused. Reisikorraldajad suudavad lennu- ja hotellihinna pakkumise teha nii konkurentsivõimelise, et kui sa võtad eraldi ainult lennu sihtpunkti ja üürid korteri, siis sul päeva lõpuks tuleb summa sama, mis hotelli puhul. Samas hotellis on olemas toitlustus, hotellis on koristamine ja muud plussid," rääkis ta.

"Kui aga inimesed tahavad olla näiteks Hispaanias kuu või kaks, siis võib küll pakkumisi päris soodsa hinnaga pakkumisi. Nii on võimalik kuuks või pooleks kuuks üürida endale päris soodsa hinnaga väikeseid villakesi."

Soomani sõnul võib praegu Hispaanias väga mõistlikke pakkumisi saada, sest viimased uudised räägivad sellest, kuidas viiendik kinnisvarast seisab tühjalt, mis tähendab, et sealsetel omanikel peaks olema ka motivatsioon raha teenida, mitte lasta oma kinnisvaral niisama seista.