General Electricu diiselvedurid Evolution TE33AC tarnib Kasahstanis Astanas tegutsev komplekteerimistehas JSC Lokomotiv Kurastyru Zauyty vastavalt lepingule, mille täna allkirjastasid Astanas E.R.S.-i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer ja Kasahstani Riikliku Raudteefirma president Askar Mamin, teatas ettevõte.

Vedurid saab E.R.S. kätte 2013 ja 2014. aasta jooksul. Lepingupooled otsustasid, et tehingu maksumust ei avalikustata.

"Evolution on uue põlvkonna kaubavedur, mis lubab meil veelgi tõsta oma üldist logistika- ja terminaliteenuste taset oma naftatoodete terminali klientidele. Enamgi veel, kasutatav uus tehnoloogia on kooskõlas meie eesmärkidega pakkuda keskkonnasäästlikku teenust, mis seisneb oluliselt paremates kütusekulu näitajates ning madamalas emissioonis ning eelkõige tuleb see ost kasuks meie klientidele, seda konkurentsivõimelisemate kulude tõttu,“ ütles Arnout Lugtmeijer.

Evolution-seeria vedur TE33AC on tehniliselt kaasaegne vedur võimsusega 3356 kilovatti ehk 4562 hobujõudu ning maksimumkiirusega 120 kilomeetrit tunnis. Üks 12-silindrilise mootoriga Evolutioni vedur suudab vedada kuni 5500 tonni kaaluvaid kaubaronge, mis vastab 170 suure reisilennuki kaalule. Evolution-seeria vedureid töötab maailma kümnes riigis kokku enam kui 3700.

2003. aastal asutatud kaubavedude eraettevõte AS E.R.S. pakub raudteetransporditeenuseid ning manööverdamisteenuseid naftaterminalides ning nende juures.

AS-ile Vopak E.O.S. kuulub neli naftaterminali kogumahutavusega 1 026 000 kuupmeetrit - Termoil, Trendgate, Pakterminal ja Stivterminal. Vopak E.O.S. on Hollandi ettevõtte Royal Vopak ning Global Ports Investmentsi ühisettevõte.