Estanci tegevjuhi Vaido Palmiku sõnul elas firma majandussurutise ühise perena kokkuhoides ilma suuremate kaotusteta üle. „Me ei ole isegi kordagi palku pidanud alandama. Võtsime meeskonna kokku ja leppisime omavahel, et teeme rohkem tööd ja võtame kasvõi madalama hinnaga töid sisse,“ ütles Palmik.

Majanduskriisi ajal langes firma käive Palmiku sõnul siiski umbes 15%, aga tööd tehti rohkem, kui kunagi varem. „Materjali hind moodustab suure osa meie käibest ja peale selle kukkumist kukkus ka käive, kuigi tegelik töömaht kasvas,“ sõnas Palmik.

Praegu on firma viimastel aastatel iga aasta kohta käivet kasvatanud umbes 25% ja ka töötajate arvu kahekordistunud 125 töötajani.

„Me loodame selle uue tootmishoonega käibe paari aastaga kahekordistada. Kui eelmise aasta käive oli 9,3 miljonit, siis sellel aastal tahame jõuda 11,5 miljonini ja siis edasi kasvada, hoolimata tagasihoidlikust majandusest. Hetkel oleme kahekordistamas oma tootmishooneid ja kui see tehtud, peaks ka käive sama tegema,“ ütles Palmik.

Tulevikuplaanid on Palmiku sõnul Estancil suurejoonelised, sest avatud tootmishoonele plaanitakse veel lisaks kaks väiksemat hoonet rajada. „Kindlasti soovime „tasa sõuda ja kaugele jõuda“ tõstes tootmismahte,“ sõnas Palmik.

Palmiku sõnul on kõige suurejoonelisem ja meeldejäävam töö firmal seni olnud, mahuti, mis oli 680 kuupmeetri suurune ja kaalus 124 tonni ning see saadeti Urugaisse.

„Hetkel on meil silmapiiril 200 tonnised õlimahutid, mis läheksid Hispaaniasse. Ligi 75% tootest on eksporditud. Samas oleme teinud ka Eesti Energia õlitööstusele kõik tehnoloogilised mahutid, seega ka Eestis leidub väga palju tööd,“ lisas Palmik.

Palmiku sõnul firmal tööst puudust ei tule, mida peaks ka näitama suured tuleviku arenguplaanid.