27.05.2013, 07:31
Tootjad: aegunud toit hävitatakse või antakse abivajajale
FOTO:
Mida teevad tootjad aeguva toiduga, kui pood seda enam ei taha? Hakivad ja pressivad kokku, aga annetavad ka abivajajatele, ent seda, mis päris halvaks läinud, ei tohi isegi loomadele anda.
“Eelmisel aastal andsime Toidupangale kokku ligikaudu 128 000 pakendit ehk umbes 350 leiba-saia päevas,” sõnas Leiburi tegevjuht Asso Lankots aprilli algul.
Leiburi tootejuht Illi Pikk räägib Õhtulehele, et suurem osa leiba antakse ära realiseerimisaja lõpu lähenemise tõttu.
Leiva kvaliteet selle ajaga mõistagi langeb, kuid lausa halvaks see tihti ei lähegi — nii et leib, mida poed enam endale enam ei taha, läheb annetamiseks.