"Aurutrumli paigaldamine on märgilise tähendusega sündmus, mis tähistab esimese ehitusetapi edukat läbimist ja teise algust. Aurutrummel on katla süda. Seadme kasutusaja jooksul võivad paljud masinavärgi osad vahetuda, kuid trummel peab katlale eluaja lõpuni truuks jääma," selgitas Eesti Energia juhatuse liige Raine Pajo.

Keeva vee ja auru segu siseneb Pajo sõnul katlast trumlisse, kust vesi katelagregaati tagasi juhitakse, aur aga suunatakse ülekuumendite kaudu turbiini.

Rumeenia tehases valminud ja Hollandi veofirma abil Sillamäe sadamasse jõudnud trummel alustas oma teekonda töömaale esmaspäeva ööl vastu teisipäeva – mõned päevad enne monteerimist. Aurutrumli paigaldas Rumeenia firma SAEM ning selleks kulus 2,5 tundi.

Eesti Energia ehitab Eesti elektrijaama lähedusse uut 300-megavatise võimsusega Auvere elektrijaama. Elektrijaam hakkab kütusena kasutama põlevkivi ning kuni 50% ulatuses on seda võimalik asendada biokütustega. Esimesed käivitustööd Esimesed seadistus- ja käivitustööd on kavandatud 2014. aasta sügisesse. Elektrijaam valmib 2016. aasta alguses.

Vaata järgnevalt galeriid, kuidas eile uduses Auveres 160tonnist aurutrumlit paika sätiti: