„Lugesin minagi Euroopa Komisjoni soovitusi automaksu kohta, mida sotsiaaldemokraadid tagant kiitma on hakanud. Reformierakond riigikogus maksutõuse ei soosi ning uusi makse me ei kehtesta," ütles Holsmer.

„Paar aastat tagasi Sotsiaaldemokraatide poolt algatatud eelnõu järgi tähendaks automaks autoostjatele lisakulu keskmiselt 3500 eurot. Auto ei ole Eestis mingi luksusese. Uus maks lööks kõige valusamalt just töö - ja pereinimese rahakoti pihta," sõnas ta.

„Automaksu ei oleks võimalik vaid kõige kallimaid autosid maksustades ning see tähendaks läbivat maksustamist enamikele esmaregistreeritavatele autodele," lisas Holsmer „Seetõttu on vägagi tõenäoline, et automaksu tagajärjel ostetaks tulevikus sama raha eest vanemaid, ohtlikemaid ja keskkonda saastavamaid autosid."

Reformierakonna saadikurühma asejuht märkis, et suuremat maksutulu võiks tuua hoopis tööjõu maksukoormuse alandamine, mida samuti Eestile soovitatakse. „Oleme lähiminevikus näinud, kuidas maksude alandamine majandust elavdab ja ühiskondlikku rikkust loob. Nii peame ka jätkama."