„Lisaainete kõrval lisatakse toidule lõhna- ja maitseaineid, mida on kokku üle paari tuhande. Lõhna- ja maitseainetel puudub E-kood. Nende toitu lisamisel peavad olema toote koostisosade loetelus märgistatud kui lõhna- ja maitseained,“ ütles Potisepp.

Potisepa sõnul peab tarbija kindlasti arvestama sellega, et kui toidu maitse on saavutatud üksnes lõhna- ja maitseainete lisamisega, siis peab olema toidu nimetuses kasutatud sõnalõppu – "maitseline", ehk näiteks kirsimaitseline siirup.

„Kõik toidutööstustes kasutatavad lisaained on kontrollitud ja E-number on usalduse garantii ja pidevat ohutuse kontrolli teostab EFSA. Lisaaineid kasutatakse tehnoloogilisel eesmärgil,“ sõnas Potisepp.

Karmiinpunane E120 on Potisepa sõnul tõepoolest looduslikku päritolu värvaine.

„Paljudel puhkudel tuleb osa värvaineid kasutada seetõttu, et looduslikku analoogi ei leidu või see laguneb töötlemise protsessis ja ei anna soovitud ilusat visuaalset tulemust,“ ütles Potisepp.

Ka lisas toiduliidu juhataja, et tarbijal tuleks arvestada sellega, et importtooted, mis Eestisse jõudmiseks läbivad teatud vahemaa, sisaldavad tavapäraselt alati rohkem lisaaineid ja seetõttu oleks soovitav tarbida Eesti tootjate toiduaineid.