Küsimuse peale, mida võiks teha, et parandada Eesti-Vene suheteid, ütles Jakunin, et tema isiklikult aitab Eesti ehitada kirikut, on rääkinud sõpradega kaubavoogude suurendamisest, kuid ta ei muuda kunagi oma suhtumist natsidesse.

"Need riigid, kes soovivad üle astuda mis tahes eelarvamustest ja soovivad arendada suhteid, ka teevad seda," lausus Jakunin, kes enda sõnul neid samme Eesti riigijuhide puhul ei ole näinud.

Tema kui poliitiku jaoks on alatised süüdistused Venemaa jõupingutustest Eesti alla neelata nii rumalad, et ta isegi ei taha enda sõnul sellest rääkida.

Jakunin sattus 2010. aasta lõpul Eestis skandaali, kui selgus, et Keskerakonna juht ja Tallinna linnapea Savisaar küsis õigeusukiriku jaoks Jakuninilt sularahas annetust.

Kaitsepolitsei avaldatud info järgi suudeti kahtlane rahastusskeem ära hoida, kuid Jakuninit haavas kapo tegevus sedavõrd, et tunamullusele Koidula piiripunkti avamisele keeldus Vene raudteede president tulemast.

Venemaa raudteede juht ning Lasnamäe kiriku ehitamist toetanud Vladimir Jakunin külastab patriarh Kirilli külaskäigu ajal Eestit, kuid viibib siin eraisikuna.

Intervjuud Jakuniniga saab lugeda esmaspäeval ajalehes Eesti Päevaleht ja portaalis rusDelfi.

Ajakirjaniku reisi aitas rahastada Venemaa Raudteed.