"Ma ei kujuta ette, kuidas näiteks buss Tallinnast Tartusse, mis läbib ridamisi kohalikke omavalitsusi, korjab ühtedelt inimestelt raha ja teistelt, kus on teine partei võimul, ei korja. See oleks väga tõsine inimväärikuse rikkumine," kommenteeris Anvelt Delfile Edgar Savisaare lubadust valimisvõidu korral tasuta ühistransporti üle Eesti.

Anvelti sõnul on tänase Tallinna meeri väljaütlemine praegu sisuta. "Nagu tegelikult teame pole ju ka Tallinnas ühistransport tasuta, vaid on "0-eurone sõidusoodustus" tallinlastele. Ummikuid see kahjuks kuidagi vähendanud ei ole, sest neid vähendaks eelkõige Tallinna ja lähivaldade koostöö selles valdkonnas," ütles Anvelt.

Sotside valimisprogrammis oli Anvelti sõnul tasuta ühistranspordi idee juba aastaid tagasi. "Seni oleme tasuta ühistranspordi osas rääkinud konkreetselt Tallinnast, sest ainult suuremates linnades on sisuliselt oma ühistranspordi korraldus," ütles Anvelt.

"Tahan loota, et Tallinna senine ühistranspordi soodustuste süsteem on jätkusuutlik ka tulevaste Tallinna eelarvete valguses ja me suudame vajalikul määral uuendada ka sõidukiparki ja arendada liinivõrku. Tallinnal peaks teoreetiliselt selline materiaalne võimekus olemas olema. Juhul kui muidugi samas ei toimu raha laialiloopimist populistlikel eeldustel," lisas Anvelt.

Tallinnas Vene kultuurikeskuses toimunud Keskerakonna volikogu korralisel istungil peetud kõnes lubas Edgar Savisaar kohalike valimiste võidu puhul tasuta ühistransporti üle Eesti.