Mai alguses tuli tudengineiu postkasti Tele2 kiri, kus seisis, et seoses maksevõlgnevusega ja maksehäireregistrisse kandmisega teise sideoperaatori poolt, hakatakse tema kõnearveid piirama.

Selgus, et ta võlgneb Elisa Eestile ligi 700 eurot, kuna pikanäpumees oli tema dokumentidega soetanud endale kalli telefoni.

Elisa pressiesindaja Marika Raiski sõnul sõlmis pätt neiu ID-kaarti kasutades lepingud Elisaga ning kuna pettur sarnanes ID-kaardil olevale fotole, ei äratanud see ka teenindajas kahtlust.

„Hetkel kui klient lepingu Elisaga sõlmis oli see dokument kehtiv ning on seda tänaseni! Politsei- ja Piirivalveametilt lehelt kontrollides dokument kehtib. Elisa ees vastutab klient senikaua, kui politsei on tõendanud, et lepingu on sõlminud keegi kolmas isik neiu nimel,“ sõnas Elisa, et tudeng oleks pidanud oma dokumendi kehtetuks tegema.

Raiski soovitab inimestel varguse korral koheselt muuta kehtetuks kõik isikut tõendavad dokumendid.

„Elisa teenindajal on kohustus lepingu sõlmimisel kliendiga kontrollida dokumendi kehtivust politsei- ja piirivalveameti andmebaasist. Lisaks teostab meie teenindaja visuaalse kontrolli ehk võrdleb välimust, allkirja, mis paraku aga ajas võivad muutuda ning kahtlust ei pruugi tekkida,“ nentis Raiski.

Kahtluse tekkides on Raiski sõnul teenindajal õigus jätta leping kliendiga sõlmimata ja teavitada ka politseid, kuid kuna kahtlust ei tekkinud sai leping sõlmitud. Nüüd tuleb aga identiteedivarguse ohvriks langenul tõestada, et dokumendid tõepoolest varastati või arve Elisale ära maksta.

Loe lisaks SIIT.