Tele2 Eesti kommunikatsioonijuhi Hans Saarvelti sõnul on Tele2 4G strateegia märksõnaks mõistlikkus.

“Katame praegu 4G-ga tihedamini asustatud piirkonnad ning laiendame tänavu võrku veel kolmes-neljas linnas, kuid kõigi äärealade katmine pole meie seisukohast veel ratsionaalne, sest kasutajaid pole,” ütles Saarvelt.

Saarvelti sõnul kasutab Eestis hetkel kõigist mobiilse interneti tarbijatest 4G-d vaid paar protsenti, kuid seenemetsade uue võrguga katmise maksavad kinni kliendid solidaarselt.

“Turundussurve 4G kasutamiseks tuleb praegu pigem operaatoritelt, mitte kasutajatelt. 4G on kindlasti tulevikus järjest olulisem, kuid praegu on nii võrgu- kui lõppseadmete hind kõrge ja valik väike. Meie strateegia on pakkuda odavaimat teenust ja seega ei saa me panna kõigi oma klientide õlgadele alakasutatud võrgu ehituse,” sõnas Tele2 Eesti kommunikatsioonijuht.

“Ehitame võrku vastavalt kasutusele ja osaleme ka juuli alguses toimuval teisel 800 MHz sageduse 4G litsentsi oksjonil,” lisas Saarvelt.

EMT teatas täna, et on kaenud 4G/LTE leviga 95 protsenti Eesti territooriumist. 4G kasuks otsustab üle 30 protsendi ettevõtte mobiilse interneti lepingu sõlmijatest.

Tehnilise järelevalve ameti poolt välja kuulutatud sageduslubade konkursile laekus mais neli pakkumist, teiste seas ka Tele2-lt. Võitjaks osutus EMT.

Ameti sagedushalduse osakonna peaspetsialist Irena Lukas iseloomustas BNSile konkurssi kui "iludusvõistlust", mille eesmärgiks oli tagada sidevõrk, mis kataks vähemalt 95 protsenti riigi territooriumist.

Lähemal ajal korraldab amet veel kaks oksjonit, kus antakse välja sagedusload 790–862 megahertsi sagedusalas.