Täisvõimsusel käima pandud sõidugraafik tähendab Hiiuväina sõnul seda, et mõlemal suuremal liinil Kuivastu-Virtsu ja Rohuküla-Heltermaa sõidavad korraga kaks parvlaeva kogu päeva jooksul vahet pidamata.

Pea kõik võimalikud väljumised on juba graafikus sees ja eraldi lisareise pole seetõttu teha vaja,“ ütles Hiiuväin Ärilehele.

Kuivastu-Virtsu liinil on sarnane põhimõte kehtinud juba kaks suve, mis on muutnud liikluse väga sujuvaks ja kiireks. Reisid väljuvad iga 35 minuti järel ja mõlemad laevad - Saaremaa ja Muhumaa - mahutavad kuni 160 sõiduautot.

Sellest kevadest muutus ka Rohuküla-Heltermaa laevagraafiku ülesehitus - tippajal laevadel sadamas ooteaegu enam ei ole. „Lossimine-laadimine toimuvad samaaegselt ja laev väljub koheselt uuesti reisile,“ selgitas Hiiuväin.

Praamid väljuvad päeval iga 1,5 tunni järel. Liinil sõidavad Hiiumaa, mis mahutab samuti 160 sõiduautot ja Regula, kuhu mahub kolmandiku võrra vähem sõiduautosid.

„Sellise võimsusega graafik suudab rahuldada paremini kui kunagi varem ka tõelisi tippaegu jaanipäeval ja juulikuu nädalavahetustel. Mõningased ooteajad on päeval võimalikud, kuid kui planeerida oma sõidud hommiku ja õhtu poole, siis pääseb üle väinade pikemalt ootamata ka üldjärjekorrast,“ ütles Hiiuväin.

Jaanipäevaks on suur osa e-pileteid juba välja müüdud

Reedeks, 21. juuniks, mil esimene suurem jaanipäevaliste tulv Rohuküla sadamast Hiiumaa poole liikuma hakkab, on kõikidele praamidele e-piletid välja müüdud, välja arvatud hommikul 6.30 väljuvale Regulale. Kui 22. juuniks on kõik e-piletid otsas, siis pühapäeval, 23. juunil on ruumi kõigil reisidel veel lahedasti.

24. juunil on Hiiumaalt mandri poole e-piletid 100% välja müüdud.

Saaremaale sõitjad, kel broneering veel tegemata, peavad arvestama sellega, et 21. juuni reisid on alates pärastlõunast e-piletitest tühjaks müüdud. Järgmisel kahel päeval näitab Tuule laevade broneeringusüsteem, et vabu kohti jagub küllaga.

24. juunil on tagasisõiduks Virtsu e-pileteid saada veel viimasele, kell 23:00 väljuvale praamile.

Hiiuväin rõhutas, et e-pileteid müüakse laeva mahutavusest kuni 70 protsenti, ülejäänud osa laevast täidetakse üldjärjekorra alusel. Kui broneeringusüsteem näitab 100-protsendilist täituvust, ei tähenda see, et praam on juba täis.

Jaanipäeval on graafikutes mõned väikesed muudatused - varahommikused väljumised on viidud tippaja õhtusteks reisideks.

Reedel, 21.juunil toimuvad lisareisid Sõrult 21:30 ja Triigist 22:45.

Esmaspäeval, 24. juunil jäävad ära reisid Kuivastust 05:00 ja Virtsust 05:35, nende asemel toimuvad reisid Kuivastust 22:15 Virtsust 23:00.

Pühapäeval, 23.juunil jäävad ära reisid Heltermaalt 06:30 ja Rohukülast 06:30.

Lisaks toimuvad väljumised esmaspäeval 24.juunil Rohukülast 11:30, 14:30, 01:00 ja Heltermaalt 13:00, 16:00, 23:30.

Saaremaa ja Hiiumaa vahet sõidavad praamid suvise graafiku alusel kuni 20. augustini.

Ülevaate täpsetest sõidugraafikutest, E-piletite väljamüügist ja vabadest kohtadest saab www.tuulelaevad.ee E-pileti ostukalendrist.