Delfi Ärileht läks Lõuna-Eesti kaunisse, kuid sääserikkasse loodusesse, et katsetada viite sääsetõrjevahendit ja vaadata, milline neist kõige enam sääskede meele pahaks teeb ning nad kehalt eemal hoiab.

Katses osalesid OFF! Super, Plix Aerosool Sääsehirm, Autan Plus, Diffusil Repelent ning taimset Effitan putukatõrjevahendit.

OFF Super

Lubatud kestvus: 6 tundi
Tegelik kestvus: 30 minutit.

OFF putukatõrjevahend on vast üks kõige tuntumaid sääsehirme, kuid kahjuks kaitse osas jääb see pigem nõrgaks. Ainus, kelle OFF eemale peletab, on ülejäänud seltskond, sest vahendi hais on tõeliselt ebameeldiv. OFF lubab oma infosildil, et pihustades otse nahale ja riietele, saad nautida sääsevaba elu järgnevad kuus tundi. Tegelikkus on aga teine, sest esimene sääsk kükitas säärel juba vaid poole tunni möödudes.

Plix Aerosool

Lubatud kestvus: 3-4 tundi
Tegelik kestvus: 1 tund

Plix Aerosool on vast teine väga müüdud ja pea igast poest leitav sääsetõrjevahend. Selle lõhn on küll meeldivam, kui näiteks OFFi oma, kuid siiski päris ebameeldiv. Sääskede arvates aga aerosool nii jubeda lehaga polegi, sest vaid tunni möödudes leiab mõni näljane piniseja koha, kus oma isu täita.

Autan LEMMIK

Lubatud kestvus: 8 tundi
Tegelik kestvus: umbes 6 tundi

Autan on üpris ebameeldiva lõhnaga, kuid see eest oma eesmärki täitev. Ükski sääsk ei puutu nahka sealt, kuhu Autan on peale pihustatud. Täieliku üllatusena tuli Autanit õhtu jooksul peale lasta vaid korra ning sai rahus nautida seltskonda ja grilli, ilma, et mõni tüütu piniseja õhtut rikkuma hakkaks.

Diffusil Repelent TEINE LEMMIK

Lubatud kestvus: vähemalt 4 tundi
Tegelik kestvus: umbes 3 tundi

Diffusil on jällegi väga eemale tõukava lõhnaga, kuid kergesti harjutav. Kahjuks ei tohi tavalist Diffusili lastele peale pihustada, kuid see eest täiskasvanu puhul hoiab ta eemal kõik lendavad tüütused ning nii saab rahus nautida kena jaaniõhtut.

Effitan putukatõrjevahend

Lubatud kestvus: 8 tundi
Tegelik kestvus: umbes 5 tundi

Effitan on ökoloogiliselt puhaste toodete poes üks kõige populaarsemaid putukatõrjevahendeid, kuna hoiab kenasti eemal kõik vereimejad ning sobib hästi ka väikelastele. Effitan töötab sääskede vastu väga hästi... või vähemalt see üks käsi, mis sellega kokku sai määritud enne, kui pudeli pihusti lakkas töötamast, oli sääsevaba terve õhtu. Effitani ainus miinus ongi kehv pihusti, mida on küll võimalik pudeli pealt ära keerata, kuid kes jaksaks terve õhtu piimjat vedelikku endale pihku valada?

Vaata, millised testitud tooted välja näevad!