Liha, vorstid, õlu, köögivili, puuvili, salatid ja grillitarvikud olid küll ootuspärased, aga kogused võrreldes varasemate aastatega märgatavalt suuremad, teatas Selver.

Õlut müüdi ligi pool miljonit liitrit ning siidrit 70 000 liitrit.

Liha ja šašlõkki osteti jaanipäeva eel 125 tonni, mis on kaks ja pool korda rohkem kui mullu. Toor- ja grillvorste 35 tonni ning värsket kala 15 tonni. 

Väikejäätiseid osteti üle 100 000 tüki ning pakijäätist 10 tonni. Õlut müüdi ligi pool miljonit liitrit ning siidrit 70 000 liitrit.

Jaanieelsed ostetuimad kaubad olid sea kaelakarbonaad, erinevad keefiri- ja jogurtimarinaadis lihad ja šašlõkid, lõhe, jäätis, õlu, salatimaterjal, värske kartul ning banaan ja arbuus.

Alkoholist eelistati A.Le Coqi Alexandrit ja Saku Originaali, aga hästi osteti ka siidrit ja valget viina. Tarbekaubast soetati peamiselt grillsütt ja sääsetõrjevahendeid.

Populaarseimaks salatimaterjalideks olid tomat ja kurk, aga palju osteti ka erinevaid maitsetaimi.

Tänavust kartulit osteti 30 tonni ning arbuusi 50 tonni. Puuviljast eelistati veel banaani, maasikaid ja viinamarju.

Ise tehtud šašlõkk on hästi tehtud šašlõkk

Prisma Peremarketi esindaja Kadri Lainase sõnul tahab tarbija šašlõki ise sisse marineerida ja seetõttu müüdi jaanidel nelja päevaga 10 tonni maitsetamata šašlõkikuubikuid. Kogu lihatoodete ja šašlõki müük jaanide ajal oli Prisma kauplustes kokku umbes 60 tonni.

"Samuti osteti väga palju varajast kartulit, mida müüsime samuti pea 10 tonni. Palju osteti veel arbuusi, kurki, tomatit. Väga hästi müüsid ka grillvorstid lambasooles ning grillsüsi, süütekuubikud, kaasaskantavad grillid ning ühekordsed grillid," sõnas Lainas.

Kõige enam müüdi Saku Originaali 10 000 purki. Erinevaid jooke kokku aga üle 270 000 pudeli ja purgi.