Loe edasi kliendi poolt toimetusele saadetud kirja:

Tahtsin kirjutada teile loo minu suhetest Eesti Posti pakiteenuse Post24-ga. Kasutan Post24 teenust üsna palju, nii 20-30 korda kuus. Viimased kogemused on olnud üle mõistuse. Saatsin pärast viimast olukorda Post24-le kirja, millele ei ole kahuks siiani reageeritud.

21. juunil sain teate paki saabumise kohta Post24 automaati Tondi Selverisse. Samal päeval kella 13 paiku läksin pakile järele, maksin 2,10 eurot kaardiga ära, avasin ukse ja kast oli tühi!

Jätsin ukse lahti ning helistasin kõnekeskusesse (olin ootejärjekorras päris pikalt!). Teenindaja lubas asja uurida. Sellest on nüüd möödas juba pea kuus päeva ja minuga ei ole ühendust siiani võetud.

Kas see on normaalne? Ei mingit vabandust! Aga kui mul oleksid seal ülitähtsad dokumendid, millega on kiire. Õnneks küll mitte, muidu ma nii rahulik ei oleks.

Ja teine asi. Eelmisel kuul tellisin endale paki Tondi Selverisse. Mulle tuli teade, et tulgu ma oma pakile järele Kristiine keskusesse.

Kui ma tellin paki Tondile, siis soovin ma seda ka sealt kätte saada. Tänu sellele helistasin ma selle paki asjus Post24 telefonile üle kuue euro (automaadi juures ei ole kusagil teadet, et kõne on tasuline ja maksab 0,30 eurot minut!), kuna pidin pidevalt ootejärjekorras olema ja ootama, et asja uuritakse. See kõik toimus väga üleolevalt teenindaja poolt ja oli väga ebameeldiv.

Pakk lubati mulle samaks õhtuks toimetada Tondile, kuid jällegi, kuni ma ise ei helistanud, ei teatatud mulle paki teekonnast mitte midagi!

Ma ei räägi nendest helistamistest, mis olen teinud, kui näiteks Tondi automaat ei ole töökorras ning seda juhtub pidevalt. Loodetavasti ei ole see Post24 uus teenimisvahend! Tahtsin lihtsalt inimestele teada anda, kuna näen pidevalt olukordi, kus inimesed helistavad automaatide juurest abi saamiseks sellele telefonile, mis automaadi juures kirjas, teadmata, et kõne on tasuline.

Tõesti, kui helistan telefonil 1661, siis seal teatatakse, et kõne on tasuline, kuid siis kui ajasin oma paki asju, olin nii närvis, et seda ei pannud tähele. Kuid oleksin sinna igal juhul helistanud, sest pakiga olid jamad ju nende süül ja muud võimalust ei olnud.

Nüüd, mil mu pakk kaduma läks, pandi mind taas ootele ja kõne maksis 1,48 eurot (see on ainult ootejärjekorras oldud aeg, sest nüüd olin targem ja palusin neil kohe endale tagasi helistada). Jah, summad ei ole eriti suured (vanas rahas ootamise eest ikkagi pea 20 krooni üks kõne), aga helistajaid on ju sadu, kui mitte tuhandeid. Ehk on see väikeseks hoiatuseks teistele!

Eesti Posti vastus kliendi kirjale:

Eesti Posti kommunikatsioonispetsialist Kadri Tonka ütles, et kõigi saadetud pakkide liikumine dokumenteeritakse ning kui antud juhul oleksid teada kliendi andmed, siis saaks situatsiooni täpsemalt kommenteerida. Tonka pani kõikidele klientidele südamele, et nad veenduksid sisestatud andmete korrektsuses, sest mõnikord on nii juhtunud, et saaja soovib pakki ühte kindlasse sihtkohta, aga saatja on määranud mingi teise pakiautomaadi ja sellest võivadki tekkida arusaamatused.

Helistades infonumbrile 1661 sõltub kõne maksumus sõltub kliendi ja kõneoperaatori vahel sõlmitud lepingus määratud teenustasust. See tähendab, et kõnehinnad teenusnumbritele 1661 kehtestab iga sideoperaator. Samal põhimõttel hinnastatakse ka teiste asutuste lühinumbrid. Infot tariifide kohta saab iga operaatori infotelefonidel või nende kodulehtedelt. Eesti Post numbrile 1661 helistamise eest tasu ei võta.

Kui klient avastab, et pakiautomaat on tühi, siis võib Tonka sõnul olla tegemist asjaoluga, et kuller on tuvastanud, et pakk ei mahu automaati ära. Ukse sulgedes saab klient aga automaatselt sõnumi, et pakk on kohal ning ta võib sellele järele tulla. Pakk on aga igal juhul alles ning Tonka soovitab kliendil seejärel kindlasti helistada või kirjutada Post24-le ning anda oma probleemidest teada. Hea, kui sellistele pöördumistele on lisatud pakinumber, saatmise kuupäevad ja kliendi kontaktandmed. Iga probleem leiab Tonka sõnul lahenduse. Eesti Posti eesmärk on, et kliendid oleksid teenustega rahul ja selle nimel olen postifirma valmis pingutama suheldes klientidega personaalselt.