Eleringi teatel oli voolukõikumise mõju kõige tuntavam Tallinnas, Harjumaal ja osaliselt ka Harjumaaga piirnevates maakondades. Mitmelt poolt raporteeritigi tänavavalgustuse hetkelisest kustumisest, telepildi vilkumisest ja restarti vajanud elektroonikast. Kõigil nii hästi aga läinud, edastame allpool Delfi lugejate tähelepanekud seoses öiste elektrihädadega.

„Täna öösel läks mu sülearvuti, televiisor, külmkapp ja kaks elektriboilerit selle testi pärast!“ kirjutas Ärilehe lugeja.

Kahjuraporteid oli teisigi.

„Kaks aastat tagasi muretsetud tutikas katel on küpse nüüd. Kahju ligi 7800 eurot.“

Ohvrite hulgas on veel basseini puhastamise pump, veel mõned külmkapid, säästupirnid, toiteplokk ja veel mõned televiisorid. Postimehe võrguväljaandes on raporteeritud üles öelnud sülearvuti laadijast, katkematu toite allika ehk UPS-i kustumisest ja elektroonilise äratuskella viimsest päevast. Nii-öelda kolmandate isikute vahendusel on tulnud ka teade läbikärsanud digiboksist ja ruuterist.

Ilmselt on ohvrite nimekiri pikem – kõik kahjukannatajad Ärilehe veebi ei jõua.

Kuigi kinnitati, et „normidele vastavaid lõpptarbija elektriseadmeid ei tohiks lühiskatse rivist välja viia," näitab nimekiri, et üles öelnud seadmed on täiesti tavaline igapäevaselt kasutatav kodutehnika, mida müüakse igas kaubanduskeskuses.

Eleringi kodulehel olev teade lühiskatse toimumise kohta soovitust tundlik kodutehnika vooluvõrgust välja võtta ei sisaldanud.