Möödunud aastal ehitasid Eesti ehitusfirmad kokku 3,03 miljardi euro eest, mis oli võrreldes varasema aastaga 20 protsenti enam. Eestis ehitati sellest kokku 2,77 miljardi euro eest, sealhulgas omal jõul 2,08 miljardi euro eest. Välisriikides tehti töid 0,26 miljardi euro väärtuses.

2012. aastal näitasid ehitusettevõtete finantsnäitajad paremaid tulemusi kui 2011. aastal: kasumit teeniti kokku 257 miljonit eurot, mis oli võrreldes 2011. aastaga 1,6 korda rohkem. Kogutootlikkus puhta lisandväärtuse alusel suurenes 11 protsenti ja tööviljakus kasvas 21 protsenti. Sektori lisandväärtus tõusis aastaga 36 protsenti.

Eesti ehitussektor on suurel määral olnud orienteeritud siseturule ja seetõttu on see mõjutatud peamiselt Eesti üldisest majandusarengust. Majandussurutise aastatel on aktiviseerinud ka ehitussektori eksport.

Kuigi ehitussektor reageerib muutustele majanduses inertsiga, on usalduse ja seega ka turu taastumiskiirus oluliselt väiksem kui turu kokkutõmbumine ja muutused muudes majandusharudes, investeeringud kinnisvarasse lükatakse sageli ebakindlatel aegadel edasi.

Ehitusettevõtjate väljavaated ja kindlustunne olid Eesti Konjunktuuriinstituudi uuringu kohaselt 2013. aasta märtsis paremad kui 2012. aasta lõpus: rajatiste ehituses oodati tavapärasest enam tellimusi ning suveperioodiks loodeti ehitusmahtude kasvu.