Enamasti on valik suur – maasikad, hapukurgid, seened, herned, kartulid, mesi. Vähem leidub lihatooteid, metsamarju ja küüslauku. Kaup on otse oma põllult või toodud Tartu lähistelt, Räpinast, Peipsi äärest või Jõgevalt.

Kokku on võimalik külastada Tartust Tallinna sõites viit müügipunkti.

*Kaliküla

Klientide meelitamiseks on paarsada meetrit enne müügimaja teeääres suur maasikat kujutava märk. Lõbusad müüjad pakuvad siin eelkõike herneid ja kartulit.

"Maasikaid on vot see väike karp ainult alles," kurdab perenaine. "Esimene saaks läks kiirelt, head magusad marjad."

Peremees pole ka kade ja tutvustab lahkelt, kustkohast saab ta kartulit, maasikat ja hernest.

Hinnad: kartul 3 eurot kilogramm, kuna tuli äsja põllult, hernes 5 eurot kilogramm, maasikas 2 kuni 2,5 eurot kilogramm, mesi keskmiselt 8 eurot kilogramm, kukeseened 10 eurot kilogramm.


*Põltsamaa jõe parkimisplats

Tähelepanu tõmbavad suured värvilised sildid natuke enne müügiplatsi. Siin on kokku kolm erinevat müüjat. Pakutakse maitsvaid hapukurke, kartulit, maasikaid.

"Tavaliselt on meil vorsti ja liha ka müügil, kõik on praeguseks ära ostetud," ütleb ühe müügitelgi peremees.

Küüslaugu huvilised saavad endale soetada kimbu kuue euro eest.

Hinnad: kartul 2 kuni 2,5 eurot kilogramm, tomat 3 eurot kilogramm, maasikas 2 kuni 2,5 eurot kilogramm, hernes 5 kuni 6 eurot kilogramm , hapukurk 6 eurot kilogramm, mesi 8 eurot kilogramm.


*Adavere

Müügiplats asub tankla vahetus läheduses ja on varustatud silmatorkavate siltidega. Möödujaid on siin tervitamas kaks rõõmsat müüjat.

Maasika hind on kõikuv olenevalt kas osta terve kastiga või väiksemas koguses kaks kuni kolm eurot kilo eest ja seente päritolu müüja sõnul on Peipsi äärne.

Hinnad: kartul 1,8 eurot kilogramm, hernes 5 kuni 6 eurot kilogramm, seened 15 eurot kilogramm, hapukurk 5 eurot kilogramm, mesi 7 eurot kilogramm.


*Tarbja küla

Mõnisada meetrit enne Kükita grilli on tooteid tutvustavad sildid. Müüja sõnul saab siit osta Tapa lihatööstuse toodangut.

"Äri läheb hästi ja kliente on palju. Eriti nädalavahetuseti, siis on kõige rohkem huvilisi. Hetkel oleme suurem osa kaubast läbi müünud, sellepärast polegi suurt midagi järgi," ütleb peremees muiates.

Müügil on erinevaid suitsuvorste ja sinke, aga ka murakat, mida teistes kohtades ei müüdud. Kellel sularaha puudub, saab siin ka kaardiga maksta.

Hinnad: värske kurk 2 eurot kilogramm, murakas 5 eurot karp, sink keskmiselt 6 eurot kilogramm, suitsuvorstid keskmiselt 3 eurot kilogramm.


*Ardu alevik

Sõites Kõue valla keskusesse Ardusse, on tee ääres lillaka kirjavärviga tahvlid "Värske mesi". Siin pakuvad kaks toredat neidu Saula küla mesinike valmistatud mett.

Hind: mesi 6 eurot kilogramm.