Tabeli koostamise aluseks sai võetud Eesti esimese kvartali keskmine kuupalk 900 eurot, millest töötaja pangakontole jõuab 712,8 eurot.

Arvutused näitavad, et ühe korraliku õlle soetamiseks peaks töötama kõigest 13 minutit. Kui töötaja on suitsetaja, siis ei pea iga õlle jaoks isegi tööd tegema, vaid selle saab kätte juba suitsupausi ajal. Õlu on pea samas kategoorias leivaga, mille saamiseks kulub 10 tööminutit.

Ühe liitri bensiini eest küsivad tanklaketid 1,269 eurot ning selle nimel tuleb töötada 17 minutit. Kui arvestada näiteks, et Tallinnast Tartusse kulub kütust 15 liitrit, siis selleks, et autoga Tartusse sõita, peab inimene enne neli tundi ja 15 minutit tööd tegema.

Tallinnas on pealinlastele bussisõit tasuta, kuid kui bussipileti eest tuleks välja käia 1,6 eurot, nagu maksavad pealinna väisavad külalised, peaks selleks, et hommikul tööle jõuda, töötama 22 minutit. Teine paarkümmend tööminutit kuluks selleks, et töölt taas koju jõuda.

Neil, kel huvi kirjanduse vastu, on endale kindlasti soetanud Andrus Kivirähu uue raamatu "Maailma otsas. Pildikesi heade inimeste elust". Selleks, et seda raamatut saada, tuli tööd teha pool tööpäeva - neli tundi ja üheksa minutit.

Elektrist ja elektriarvetest on viimase aasta jooksul olnud palju juttu. Olgu siinjuures märgitud, et keskmise tarbimise korral piisab arve maksmiseks kuuest tunnist tööajast, seda siis tõesti juhul, kui tarbimine jääb 200 kWh kanti ühes kuus.

Elektrist olulisemgi on toit, millelt saab kokku hoida vaid enda või sugulaste-tuttavate poolt viljeletud potipõllunduse arvelt. Uuringufirma TNS Emori andmetel kulub ühel inimesel kuus toidule 70 eurot. Selleks, et kuu jooksul söönuks saada peab töötama seega peaaegu kaks päeva.

Soojamaareisi kulude katmine võtab tööajast peaaegu terve kuu. Seda siis, kui minna ilma lasteta. Laste kaasavõtmisel kulub tööaega tunduvalt rohkem. Kommiraha on siinjuures kõrvale jäetud.

Maailma müüduima auto - Toyota Coralla - soetamiseks peab eestlane tööd tegema kaks aastat, ühe kuu ja veidi enam kui 16 päeva. Luksuslikuma valiku korral kulub tööaega kordades rohkem. Kui sa teenid keskmist palka ja sinu unistuseks on 160 000 eurot maksev uus Maserati Quattroporte, peaksid selle nimel tööd tegema tervelt 18 aastat ning kaheksa ja pool kuud.

Korteriga läheb õnneks veidi lihtsamalt, selle väljaostmiseks kuluks tallinlasel seitse aastat, seitse kuud ning 20 päeva. Laenust ja laenuintressidest me siinkohal ei räägi.

Iga lugeja saab oma isiklikud kulud ise oma palga järgi arvutada ning seda antud artikli kommentaariumis teistega jagada.