Eestil on viimase kuu jooksul alanenud vaid riiklikku õigusse õigeaegselt üle võtmata direktiivide määr, kuid seegi ulatub Euroopa keskmise 0,6 protsendi tasemeni, vahendab BNS.

Ühtse turuga seotud rikkumismenetluste arvu poolest on Eesti samuti üks EL-i paipoisse - 11 menetlusega jääb see näitaja märgatavalt alla EL-i keskmisele, milleks on 30 menetlust.

Komisjoni hinnangul on Eestis hästi juurutatud näiteks katseprojekt EU Pilot, töötab siseturu infosüsteem, hea on koostöö EURES-e tööhõiveteenuste platvormi ja töötukassa vahel ning veebisait Teie Euroopa teenused ja ühised kontaktpunktid on integreeritud riiklike portaalidega.

Vaid veebipõhine probleemide lahendamise võrgustik SOLVIT, mille kaudu lahendatakse siseturueeskirjade rikkumisega seotud küsimusi, sai mõõtmisperioodil nii vähe avaldusi, et selle põhjal ei saanud komisjon arvamust kujundada.

Lisaks Eestile ja Rootsile ei leitud tulemustabelis suuremaid puudujääke veel Austria, Ühendkuningriigi, Saksamaa, Küprose,Leedu, Ungari, Taani, Malta ja Soome juures. Kõige enam on ühtse turu meetmete rakendamisel probleeme Belgial, Bulgaarial ja Prantsusmaal.