Mais kasutas majutusettevõtete teenuseid 190 600 välisturisti, mis oli 6% rohkem kui eelmise aasta mais. 67% välisturistidest saabus naaberriikidest Soomest, Venemaalt ja Lätist, teatas statistikaamet.

Eelmise aasta maiga võrreldes kasvas enim 47% Venemaalt saabunud turistide arv. 11% suurenes ka Läti ja Soome turistide arv.

Saksamaalt, Rootsist, Norrast, Suurbritanniast saabus mais vähem turiste kui aasta eest. 71% majutusteenuseid kasutanud välisturistidest eelistas Tallinna majutusettevõtete teenuseid.

Mais peatus majutusettevõtetes 73 600 siseturisti ehk üle 4600 Eesti elaniku enam kui läinud aasta mais. Tallinnas peatus alla viiendiku majutatud siseturistidest ning nende arv suurenes eelmise aasta maiga võrreldes 11%.

Mais pakkus külastajatele teenust 1011 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 19 500 tuba ja 44 100 voodikohta. Täidetud oli 46% tubadest ja 36% voodikohtadest. Tallinnas oli nii tubade kui ka voodikohtade täitumus suurem riigi keskmisest.

Suurtes majutusettevõtetes, kus oli enam kui 100 tuba, paiknes kolmandik kõigist müügisolevatest voodikohtadest, keskmistes majutusettevõtetes, kus oli 30 kuni 99 tuba, neljandik ja väikestes, kus oli kuni 30 tuba, 41% voodikohtadest.

Üle poole turistidest ehk 14% sise- ja 86% välisturistides eelistas peatuda suurtes majutusettevõtetes. Kuni 30 toaga majutusettevõtetes suurenes turistide arv läinud aasta maiga võrreldes neli protsenti, sealhulgas ühe kuni üheksa toaga majutusettevõtetes üheksa protsenti.

Suurtes majutusettevõtetes peatus üheksa protsenti ja keskmise suurusega majutusettevõttes neli protsenti rohkem turiste kui möödunud aasta mais.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 34 eurot ning oli eelmise aasta maiga võrreldes samal tasemel. Ööpäev oli riigi keskmisest kallim vaid suurtes majutusettevõtetes.