„Hea meel on näha, et poole aastaga on registreeritud pea pooltuhat ettevõtet rohkem, kui eelmisel aastal ning ka seda, et ettevõtjaportaali vahendusel registreeritud moodustavad alustajatest enamuse. Nende numbrite pealt võib julgelt väita, et bürokraatia taha Eestis ettevõtlusega alustamine kindlasti seisma ei jää. Registreerimiste kasv aga annab kinnitust sellest, et üha enam inimesi leiab endast julgust ettevõtlusega alustamiseks ning täiendavate töökohtade loomiseks,“ lausus justiitsminister Pevkur pressile saadetud teates.

Esimese kuue kuuga asutati ilma kohese osakapitali sissemakseta 4838 osaühingut ehk 69% kõigist osaühingutest.

Selline võimalus on osutunud atraktiivseks just pisiettevõtlusega alustamisel ehk näiteks hobist alguse saanud ettevõtte jaoks. Jätkuvalt kogub populaarsust e-äriregistri ettevõtjaportaali kasutamine ettevõtte asutamiseks, mis võimaldab äriregistrile elektrooniliselt esitada dokumente ja majandusaasta aruandeid.

Samuti saab interneti kaudu registreerida uue ettevõtte, muuta kehtivaid andmeid ning ka ettevõtet registrist kustutada või likvideerida.

Esimese kuue kuuga registreeriti kokku 8230 uut ettevõtet ning kõige aktiivsem kuu ettevõtlusega alustamiseks oli aprill, millal asutati 1627 uut ettevõtet. Neist 1377 olid osaühingud, kolm aktsiaseltsid ja 247 füüsilisest isikust ettevõtjad.

Läinud aastal registreeriti e-äriregistri andmetel kokku 19 203 ettevõtet, sissemakseta osaühinguid registreeriti 8991 ehk 60% kõigist loodud osaühingutest.