"Esiteks on eksitavad artikli pealkiri ja foto, kuna kohtuotsus on tehtud AS Järvevana, mitte AS Merko Ehitus suhtes. Lisaks ei ole prokuratuur mitte kunagi taotlenud AS Järvevanale karistuseks 250 miljonit krooni, vaid 25 miljonit krooni ehk 1 597 791,27 eurot," selgitab vandeadvokaat.

Ringkonnakohus on Glikmani sõnul karistuse põhjendamisel teinud vale viite prokuratuurile. "Sellist karistust, millele kohus viitab, pole prokuratuur taotlenud. Karistuse numbrilised suurused eurodes on prokuratuuri apellatsioonis ja kohtuotsuses loogilises seoses. Viga tuleneb tavapärasest erinevast EUR/EEK vahetuskursist, mida Ringkonnakohus on oma otsuse põhjendamisel kasutanud," lisab Glikman.

Tallinna Ringkonnakohtu 19.06.2013 otsusega mõisteti AS-le Järvevana rahaline karistus summas 798 000 eurot. Otsus ei ole jõustunud. AS Järvevana esitab otsusele kassatsioonkaebuse seaduses sätestatud tähtajal ja korras. Kavatseme vaidlustada kohtuotsust täies ulatuses materiaal- ja menetlusnormide olulise rikkumise motiivil.