Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles eelmisel nädalal, et peab ideed pikendada elektriraudteed Tallinna-Haapsalu rongiliini realistlikuks, kuid see eeldab tema sõnul läänemaalaste enda aktiivsust ja projekti, mida aga pole.

"Praegu ei eksisteeri elektriraudtee Haapsaluni pikendamiseks mingisugust projekti," ütles Parts ERR Uudistele ja leidis, et kohalikud peaksid asjaga intensiivsemalt tegelema.

Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid andis täna pressiteate vahendusel ministrile vastuse, viidates sellele, et Haapsalu raudtee taastamise nimel on aastaid tööd teinud kogu Lääne maakond tervikuna.

„Dokumente on aetud eeskujult. Algatatud on maakondlik planeeringukava, koos on käinud Haapsalu Raudtee taastamise komisjon, valminud on ekspertide hinnang, mis tõestab Haapsalu Raudtee vajalikkust,“ nimetas Karilaid mõnesid töid, mida maakonnas raudtee taastamise nimel tehtud.

"Muu hulgas on kõik Läänemaa omavalitsused avaldanud ametlikult toetust raudtee taastamisele. Ka sellised, mis ei asu raudtee mõjupiirkonnas. Peale maakondlike omavalitsuste on toetust raudtee taastamisele avaldanud ka Rapla ja Hiiu omavalitsused," märkis ta.

Kariladi sõnul ollakse nõus peale seda, kui Haapsalu raudtee on lisatud transpordi arengukavasse ning vastavasse investeeringukavasse, kirjutama täpselt selline projekt nagu vaja.

„Lääne maakond on ühtselt tegutsenud Haapsalu raudtee taastamise nimel. Oleks narr jätta see taastamata mõne inimese jonni pärast,“ sõnas Karilaid.