Kolm aastat tagasi ASi Tartu Flora väikeaktsionäridelt jõuga üle võtnud firma omanikud on süüdistatavana kohtus. Flora nime ja kaubamärgi omanik AS Flora Liit, mille üheks aktsionäriks on AS Tartu Flora, süüdistab Imre Freibergi ja Raul Tagavälja dokumentide võltsingus, mille tulemusel võeti ebaseaduslikult Tartu Flora asemel kasutusele Flora nimi.

Flora Liidu ühe omaniku ja juhatuse liikme Peeter Jatsoni sõnul ei tohi Tartu Flora Tartu maakohtu veebruaris tehtud otsuse kohaselt kasutada sõna Flora oma ärinimena.

Kuigi Tartu tarbekeemiafirma Flora on jätkuvalt maksevõlglane, kinnitas Flora üks omanikke ja juhatuse liige Imre Freiberg elektronkirjas enesekindalt, et nad alustavad uues kohas tootmist järgmise aasta esimesel poolel. Freibergi andmeil ulatuvad tootmise Tabiverre üleviimise kulud 35 miljoni kroonini, millest ligi 10 miljonit on Tarmeko mahajäetud saetööstuskompleksi ostmiseks, ümberprojekteerimiseks ja lammutamiseks juba kulunud.

Julianuse Inkasso Agentuuri ASi müügijuhi Toomas Värgi kinnitusel võtsid nad augusti lõpus Tartu maakohtust tagasi ASi Flora pankroti väljakuulutamise avalduse, sest jõudsid Flora omanikega kohtuvälisele kokkuleppele. “Saime küll seekord kokkuleppele võlgade ajatamise suhtes, kuid kui vaadata Flora omanike viimaste aastate finantstegevust, on nii Flora kui näiteks samadele omanikele kuuluv OÜ Rohupood jätkuvalt üliprobleemsed firmad,” rääkis Värk, keeldudes täpsustamast võlgade suurust äriühingutele. Krediidiinfo andmeil ulatus 1. augusti seisuga Flora põhivõlg maksuametile 990 000 kroonini ja Rohupoe põhivõlg 715 000 kroonini.