EVR Cargo juhatuse esimehe Ahto Altjõe sõnul oli juulikuu veomahu üldlanguse põhjuseks vähenenud põlevkivivedu ja väetiste kaubaveomaht, kahanedes vastavalt 54 ja 26 protsenti. "Samal ajal käivitusid uued projektid Moskva ja Usbekistani suunal ning tänu neile saavutasime juulikuus konteinervedude osas väga hea tulemuse," märkis Altjõe. Juunis vedas EVR Cargo 3545 konteinerühikut, seega ületas juulikuu tulemus eelnenud kuud ligi tuhande konteinerühiku võrra. Esimesel poolaastal on EVR Cargo vedanud kokku 33 916 konteinerühikut, mis on 9,6 protsenti parem möödunud aasta esimese poole tulemusest.

Kokku on EVR Cargo tänavu seitsme kuuga vedanud 9,49 miljonit tonni kaupu, mis jääb mullusele tulemusele alla 19 protsenti.

Eesti Raudteest eraldunud tütarettevõtte AS EVR Cargo ülesandeks on raudteeveo-ettevõtjana kaubavedude teostamine klientidele ning vagunite ja vedurite rentimine. Ettevõtte koosseisu kuulub ka veeremi remondi jahooldusega tegelev Tapa Depoo ning mitmed veeremi tehnohooldepunktid üle Eesti.