Ettevõtte müügitulu kasvas samal perioodil 19,7 protsenti 48,4 miljoni euroni.

Aasta esimese kuue kuuga on ettevõtte saanud 75,5 miljonilise käibe juures 812 000 eurot kasumit, mullu samal perioodil oli kontsern 390 000 euroga kahjumis.

Kontserni juhtkond on varasemates vahearuannetes viidanud ulatuslikele sisemistele ümberkorraldustele äritegevuses ja kulude kokkuhoiumeetmetele kasumlikkuse taastamiseks. Nimetatud tegevused on ettevõtte teatelolnud tulemuslikud.

Samas sisaldavad need ka piiranguid, mis puudutavad igal järgmisel aastal täiendavalt saavutatavat mõju kasumlikkusele. Nordecon juhib jätkuvalt tähelepanu asjaolule, et pikaajaliste lepingute puhul toimub kasumi realiseerimine järk-järgult vastavalt projekti valmiduse edenemisele terve lepinguperioodi vältel.

Väliskeskkond on kontserni äritegevuse kasumlikkuse paranemist soosinud. Mahtude kasv ehitusturul eelmisel aastal ning suhteliselt stabiilsetena püsinud ehitusmaterjalide ja alltöövõtu hinnad on loonud head tingimused projektide keskmise kasumlikkuse kasvuks. Oluline panus kasumlikkuse kasvul on eratellijatega sõlmitud lepingute osakaalu suurenemisel.

Sel aastal sõlmitavate avalike hankelepingute osas on oodata taaskord konkurentsi kasvu. Seda seoses ehitusettevõtete ootustega uute avalike hangete vähenemise kohta juba 2013. aastal tulenevalt EL struktuurifondide toetuste lõppemisel käesoleval eelarveperioodil. Sellest tulenevalt on Nordeconi hinnangul oodata konkurentsi tihenemist ja hinnasurvet kõigis ehitusturu segmentides.

Kontserni juhtkond teadvustab jätkuvalt pikaajaliste lepingute sõlmimisel sisendhindade kasvuga kaasnevaid riske ning jätkab lepingute hankimisel valitud kurssi, mille kohaselt on lepingu oodatav kasumlikkus tähtsam müügitulu kasvatamisest või selle hoidmisest saavutatud tasemel.

Segmendisisese piiranguna on kontsern seadnud strateegilise ülempiiri korterelamute ehitusmahtudele, mis peab jääma alla 20 protsendi kogumüügist.

Aastaga on mõnevõrra kasvanud rajatiste osakaal, mis tulenevad peamiselt suurte tee-ehitusprojektide teostamisest.

Aasta teises pooles on ettevõtte teatel oodata korterelamute müügitulu osakaalu kasvu kuna kontsern sõlmis mais oma mitme aasta suurima korterelamu ehituslepingu Tallinnas Pirita teel, maksumusega ligikaudu 10 miljonit eurot.

Kontserni ettevõtete poolt sõlmitud ehituslepingute teostamata tööde maht oli juuni lõpu seisuga 103 miljonit eurot, mis on 38 protsenti vähem võrreldes aastataguse perioodiga.

Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle kümne tütarettevõtte. Kontserni möödunud aasta konsolideeritud müügitulu oli 159,4 miljonit eurot. Nordeconi kontsern annab hetkel tööd üle 700 inimesele.