Tänaseks on Paldiskis, Pakri poolsaarel kokku 26 tuulikut, mis katavad kokku ligi 50 000 keskmise tarbimisega Eesti pere elektrivajaduse. "Tuulikud on ehitatud just siia, kus on palju tuult ja mul on hea meel et Eesti Energia tootmisportfelli lisandus tõhus elektrijaam," ütles EE juht Sandor Liive tuulepargi rajamisel. "Paldiski on esimene linn Eestis kus toodetakse rohkem taastuvenergiat kui linn ise üldse elektrit tarbib."

Kuus protsenti kogu Eesti elektritarbimisest on kaetud juba tuuleenergia toodanguga.

„Paldiski tuulepark on hea näide kahe energiatootja edukast koostööst, mille sünergiast on valminud Eesti üks suuremaid tuuleparke," märkis AS Nelja Energia juhatuseesimees Martin Kruus. Nelja Energia on Põhjamaade ja Eesti kapitalil baseeruv Baltikumi suurim tuuleenergia tootja, kel tuuleparke kokku 223 MW ulatuses,neist 144 MW Eestis Viru- ja Läänemaal ning Paldiskis.

Eesti Energia opereerib täna nelja tuuleparki: Paldiskis, Aulepas, Narvas ja Virtsus koguvõimsusega 111 MW. 2007. aastal püstitas EE kaks tuulikut ka Ruhnu saarele, mis mõlemad juba pikka aega jõude seisavad.

Eesti Energia sõnul on asi aga tuulikute hooldustsüklites, mis üksteise järel täis said. Eestis hooldusspetsialiste selle töö jaoks ei ole, seega tuleb nad Saksamaalt kohale tellida. Nüüdseks on vaja tuulikutel teha korraline hooldus ja generaator käivitada. Tuulikud lubatakse käivitada veel selle aasta oktoobris-novembris.