"Soovin kolleegidele südamest õnne. Eesti omanikele võib loota, sest neil pole siit kusagile minna, tuleb võistelda ja nuputada," sõnas Luik Ärilehele. "Meedia välisomanikud on alustanud taandumist kõigis eksnõukogude bloki maades."

Sama Postimeest omanud Schibstedki on jõudnud Leedus kaks lehte asutada ja sulgeda, lisas Luik.

Ajalehte Postimees välja andva Eesti Meedia juhtkond on üheskoos asutanud ajalehtede kirjastamisega tegeleva ettevõtte.

Mart Kadastik kinnitas Postimehele, et Eesti Meedia juhtkond tahab ettevõtte Schibstedilt välja osta ning läbirääkimised tehingu sõlmimiseks ajendas Norra meediakontserni soov arendada eelisjärjekorras kuulutustemeediat ning teistest valdkondadest väljuda või neid restruktureerida.

Kadastiku sõnul on läbirääkimised kestnud paar kuud ja lõplikku lahendust ei ole oodata veel enne paari nädala möödumist, kuid meeleolud on optimistlikud.

Schibstedi Eesti meediaäri müügist on turul räägitud juba aastaid. Müügipakkumisi on Ärilehele teadaolevalt tehtud nii Eestis kui ka väljaspool.

Mõni aasta tagasi müüs Rootsi Bonnier Läti suurima ajalehe Diena Londoni panga kaudu Riia sadamaga seotud oligarhidele. Murdochi News International on loobunud telejaamast Lätis ja veel kahes idabloki riigis. Samuti on idablokis osalusi müünud Šveitsi Ringier ning Saksa kontsernid.