Portaal Energiaturg.ee, mis võrdleb hinnapakkumisi ja marginaale, on märkinud, et teenuspakkujate ja konkurentsiameti arvestused, mis puudutab üldteenuse marginaale, on erinevad.

Konkurentsiameti peadirektori asetäitja Külli Haab ütles, et erinevad üldteenuse marginaalid on erinevate ettevõtete vahel kahjuks olemas, sest erinevatel võrguettevõtjatel on erinevad tarbimismahud ja erinevad klientide arvud, mis marginaali mõjutavad.

"Täna on meil menetluses Eesti Energia üldteenuse marginaal, oleme natukene erimeelsusel selle kulude osas, et kui palju kulusid peaks üldteenuse tarbija kandma ja millised need põhjendatud kulude tasemed on. Kuna Eesti Energia kulubaas võrreldes teistega on väga erinev, siis me neid omavahel võrrelda ei saa. Vaatame väga detailselt kulude põhiselt nende kulude põhjendatust ja selle alusel oleme oma seisukoha kujundanud, mis on Eesti Energiale ka edastatud ja ootame lähiajal vastust," rääkis Haab.

Eesti Energia ei soovinud veel teemat kommenteerida, kuid annab täna pärastlõunal pressikonverentsi, kus puudutatakse ka üldteenuse menetlusega seotut.