"Tegu on kahtlemata huvitava hankega ning usume, et meie väljatöötatud meditsiiniinfosüsteemide platvorm sobiks kliendile hästi. Samas anname endale aru, et tegu on lisaks IT-projektile ka massiivse organisatsioonilise muutuse läbiviimise projektiga ja selle edukaks läbiviimiseks on vaja sarnase suurusjärguga projektikogemust," rääkis Nortali eHealthi üksuse juht Taavi Einaste BNS-ile.

Nortal on Einaste sõnul hanke seniseid arenguid hoolikalt jälginud ning kohtunud ka Helsingi haiglapiirkonnna (HUS) esindajatega nii Soomes kui ka organiseerinud neile külaskäigu Tartu Ülikooli Kliinikumi.

"Hetkel on meie hinnangud sellised, et Nortal üksi selles hankes ei osale. Seda oleme ka HUS-i esindajatele öelnud. Võimalike koostööpartneritega oleme läbirääkimisi pidanud, aga seni lõplikke kokkuleppeid sõlmitud pole," ütles Einaste.

Helsingi piirkonna omavalitsustel kulub olemasolevatele patsiendiinfosüsteemidele aastas ligikaudu 49 miljonit eurot. Uue hanke kulude maht kümne aasta peale on seda ettevalmistava komisjoni hinnangul 350–450 miljonit eurot.