"Huvi uute rongide vastu on olnud ootuspäraselt suur ning juulikuu tulemuste baasilt saame öelda, et eelmise aasta juulikuuga võrreldes oli meie tulu pea 20 protsenti suurem ning sõitjaid ligi 18 000 rohkem," ütles Elektriraudtee müügi- ja turundusjuht Norbert Kaareste Ärilehele.

Lisaks tavasõitjatele kohtab rongidel ka neid, kes soovivad lihtsalt järele proovida, milliseid sõidumugavusi uued rongid pakuvad.

Tulemused on seda rõõmustavamad, et veel aasta esimeses pooles kurtis rongifirma tänavuste kesiste tulemuste üle, kus kuue kuuga kahanes sõitjate arv viiendiku võrra 1,04 miljoni reisijani. Poolaasta piletitulu langes 13 protsenti 0,98 miljoni euroni.

Rongide kasutuselevõtu ajal tegi inimestele muret uste avamine nupust ning liiga kiire sulgumine. Kaareste sõnul on rongi uste avamise korra muutumine ettevõtte rõõmuks läinud siiski suhteliselt valutult. "Saame väita, et tänaseks on reisijad kindlasti harjunud rongiuste nupust avamise korraga," kinnitas ta.

Teiseks probleemiks kujunes rongide liialt vali helisignaal, mida ettevõte on püüdnud tasandada. "Rongide kasutuselevõtu järel oleme tõepoolest korrigeerinud Nõmme raudteekoridoris elavate isikute palvel rongide vile vaiksemaks," sõnas Kaareste.

Praegu otsitakse Kaareste sõnul uut sõnaselgitust multifunktsionaalsele alale, mis paljude reisijate arvates on liialt võõrapärane nimetus. "Peame antud ala rongis reisijatele teatavaks tegema, kuna sealt toimub väljapääs lühikestele ooteplatvormidele," ütles ta.

Elektriraudtee lasi esimese uue põlvkonna rongi liinile tänavu 1. juulil. Praeguseks sõidab erinevatel liinidel kaheksa uut rongi.